הספר טעם הכושר

"טעם הכושר" - ספרן החדש של הדיאטנית טופז דרזנר והשפית דניאלה נירפז מנתץ תפיסה מוטעית זו ומציע מתכונים המעניקים את הערך התזונתי הנדרש לעוסקים בספורט יחד עם חוויה קולינרית.

הספר מיועד לעוסקים בספורט כתחביב או כמקצוע

"טעם הכושר" - ספרן החדש של הדיאטנית טופז דרזנר והשפית דניאלה נירפז מנתץ תפיסה מוטעית זו ומציע מתכונים המעניקים את הערך התזונתי הנדרש לעוסקים בספורט יחד עם חוויה קולינרית.

"טעם הכושר" מיועד לעוסקים בספורט כתחביב או כמקצוע. הספר כולל רקע על תזונת ספורט, כולל טבלה המחלקת את סוגי הספורט והעצימות שלהם וכמה מכל סוג אב מזון כדאי לאכול לפני ואחרי כל סוג אימון. בספר מגוון של מתכונים  לכל מתכון יש חישוב של אבות המזון בטבלה לכל המתכון ולמנה וכן טבלה המציגה את כמות אחוז אבות המזון מסך הקלוריות של המתכון.

בספר 50 מתכונים המחולקים על פי קטגוריות ובהן: בשר ועוף, טופו, דגים, פשטידות, סלטים, מרקים, ביצים, ממרחים ומתוקים. החלוקה מאפשרת גם לצמחונים ומי שמקפידים על הפרדה בין בשר וחלב למצוא מתכונים מתאימים. המתכונים כתובים בצורה פשוטה ומתאימים לכל אדם העוסק בספורט, גם אם אינו בשלן חובב, אך מבקש לגוון לעצמו את התפריט.

הספר נכתב על ידי טופז דרזנר, דיאטנית קלינית וספורט בעלת קליניקה פרטית ברמת השרון, בעלת ניסיון בליווי קבוצות ספורטאים ודניאלה נירפז, שפית בוגרת לימודי קולינריה ואירוח בליון, צרפת והבעלים של בית הקפה "שביבא" בהרצליה.

*הובא מאתר צומת ספרים.